Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπάγερν-Μάνστεστερ Σίτι το μεγάλο ματς -δοκιμασία του ΑΠΟΕΛ στη Βαρκελώνη

Το μεγαλύτερο ματς της σημερινής αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται στο «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, με τη Μπάγερν να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι.

FC-Bayern-Muenchen-v-Manchester-City-Audi-Cup-2013-FinalΤο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς εστιάζεται στον ΑΠΟΕΛ που φιλοξενείται στη Βαρκελώνη από την παρέα του Μέσι.

Ε” όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι

Σύγκρουση ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, με τις δυο ομάδες να θέλουν να ξεκινήσουν με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπάγερν έχει ξεκινήσει με δύο νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα, με τους Άγγλους από την άλλη να προέρχονται από δύο αρνητικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ, απέναντι σε Στόουκ και Άρσεναλ.

Η προϊστορία τους, αριθμεί πέντε παιχνίδια, με τους Βαυαρούς να έχουν 3 νίκες έναντι δύο των Άγγλων. Μάλιστα, οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν την περσινή περίοδο στους ομίλους, με το αποτέλεσμα να γράφει δύο «διπλά».

Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με την ελληνική παροικία να έχει… «αυγατίσει» στη Ρώμη, η Ρόμα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με στόχο να εξασφαλίσει πρωτίστως την τρίτη θέση του γκρουπ και από εκεί και πέρα να προσπαθήσει για την έκπληξη και τη… σφήνα ανάμεσα στα μεγαθήρια του ομίλου. Με 2/2 στο ξεκίνημα του Καμπιονάτο, η ομάδα του Γκαρθία έχει ξεκινήσει ιδανικά, ενώ οι Ρώσοι από την άλλη, μετρούν πέντε νίκες και δύο ήττες σε επτά ματς.

ΣΤ” όμιλος

Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ

Στα βαθιά ξεκινά ο ΑΠΟΕΛ, που δοκιμάζεται στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στην ομάδα του Δώνη, αφού η παρουσία Καταλανών, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ στον όμιλο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για όνειρα.

Το καμάρι της Καταλονίας, μετά από μια χρονιά που έμεινε μακριά από τους τίτλους, έχει ξεκινήσει με 3/3 στο πρωτάθλημα και δεν σκέφτεται κάτι άλλο πέραν της νίκης απέναντι στους Κύπριους, με τις δύο ομάδες να μην έχουν συναντηθεί ξανά στην ιστορία τους.

Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν

Στα ίσια θέλει να χτυπήσει την πρωτιά του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν, που δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ. Οι Παριζιάνοι δεν πατούν καλά στο Σαμπιονά, αφού έχουν τρεις ισοπαλίες σε πέντε αγώνες και επιθυμούν να μπουν με το «δεξί» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αντικειμενικό στόχο να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του γκρουπ, ο Άγιαξ θα προσπαθήσει για τη ζημιά κόντρα σε Μπάρτσα, Παρί, με το ξεκίνημα ωστόσο στο πρωτάθλημα να μην είναι το καλύτερο. Ο «Αίαντας» έχει γνωρίσει ήδη δύο ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και βλέπει την κορυφή από την πέμπτη θέση.

Ζ” όμιλος

Τσέλσι – Σάλκε

Απόλυτη υπεροχή. Η Τσέλσι έχει τον πρώτο λόγο στα ματς με τη Σάλκε, με τους Γερμανούς μάλιστα να μην έχει σκοράρει απέναντι στους Λονδρέζους. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις συναντήσεις τους, η Τσέλσι έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία (στο Γκέλζενκιρχεν) με συνολικά τέρματα 8-0.

Η ομάδα του Μουρίνιο οδηγεί την κούρσα στο Νησί με 4/4 ενώ η Σάλκε δεν έχει ακόμα νίκη σε τρεις αγώνες στη Γερμανία (δύο ήττες, μία ισοπαλία).

Μάριμπορ – Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Τα δύο αουτσάιντερ του έβδομο ομίλου, παίζουν στη Σλοβενία πρωτίστως για την τρίτη θέση που εξασφαλίζει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού και μετά τα Χριστούγεννα, χωρίς να αποκλείεται κάποια από τις δύο να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Σάλκε για την πρόκριση στη δεύτερη φάση.

Οι Σλοβένοι έχουν ηττηθεί δύο φορές στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας μείνει αρκετά πίσω από την κορυφή μετά από οκτώ αγωνιστικές. Κακό ξεκίνημα και για τα «λιοντάρια» αφού με τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς, δεν πραγματοποιούν ιδανικό ξεκίνημα στην Πορτογαλία.

Η” όμιλος

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Οι Βάσκοι επιστρέφουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και αντιμετωπίζουν μια ομάδα που έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση.

Στον ίσως πιο ισορροπημένο όμιλο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ψάχνει την υπέρβαση μέσω της πρόκρισης στο επόμενο γύρο, με το ξεκίνημα πάντως στην Πριμέρα να μην είναι το ιδανικό. Δύο ήττες σε τρία ματς έχουν οι Βάσκοι, που στο «Σαν Μαμές» ωστόσο έχουν νικήσει το μοναδικό παιχνίδι που έχουν δώσει προς το παρόν.

Μπαρουτοκαπνισμένη από τις συνεχόμενες συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Σαχτάρ θέλει να φύγει με κάτι θετικό από τη χώρα των Βάσκων. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου οδηγεί εκ του ασφαλούς τους «πορτοκαλί» εντός των τειχών, με τη Σαχτάρ να φιγουράρει στην πρώτη θέση με 6/6.

Πόρτο – Μπάτε Μπορίσοφ

Με φαβορί ξεκινά η μάχη του Οπόρτο για τον όγδοο όμιλο. Η Πόρτο έχει στόχο την πρόκριση από το γκρουπ και σίγουρα τον πρώτο λόγο απέναντι στους Λευκορώσους.

Οι «δράκοι», έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα και οτιδήποτε πέρα από νίκη στο σπίτι τους θα είναι αποτυχία για την ομάδα του Λοπετέγκι.

Δεδομένο ίσως πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων, αποτελεί το γεγονός πως το πρωτάθλημα Λευκορωσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη Μπάτε να έχει δώσει ήδη 23 ματς και να οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ των πρωταθλητών.

By