Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπέζας: Δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις

«Οι αναπηρικές συντάξεις δεν πρέπει να ανακόπτονται περαιτέρω»

bezas

Αναδιοργάνωση στο ασφαλιστικό σύστημα χωρίς ωστόσο να περικοπούν παροχές και συντάξεις, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας, σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό.

Σε δηλώσεις του στον RealFm  επισήμανε πως «τίποτα από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ δεν αποτελούν δεσμεύσεις» και πρόσθεσε: «Κάποιες από αυτές θα υιοθετηθούν γιατί βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό έχει ζητηθεί από την τρόικα και είναι ανάγκη του ίδιου του συστήματος».

«Αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε ένα περαιτέρω νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος που θα ολοκληρωθεί με την διοικητική ενοποίηση των ταμείων» τόνισε ο κ. Μπέζας και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «η ενοποίηση θα γίνει χωρίς να θιγούν καθόλου παροχές και συντάξεις».

Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας άσκησε αιχμηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «κινδυνολογεί με όλα τα πράγματα και με όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ΚΕΠΕ χαρτογραφεί την κατάσταση. Η μελέτη του ΚΕΠΕ δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Οι περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούσαν για χρόνια μια ακριβή πολυτέλεια. Ωστόσο δεν προβλέπεται κάποια νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό συμπολιτών μας οι οποίοι θεμελίωσαν η θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα, δικαίωμα συνταξιοδότησης».

«Οι αναπηρικές συντάξεις δεν πρέπει να ανακόπτονται περαιτέρω. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε μία συνεχή κατάσταση παροχολογίας. Δίνονται παροχές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν δοθεί», κατέληξε λέγοντας ο κ. Μπέζας.

By