Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπέζας: Δωρεάν πρόσβαση για τους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία

Ως επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτοί στα δημόσια νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας

bezasA

Δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) έχουν όλοι οι πολίτες που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και παράλληλα σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (νοσοκομεία) θα γίνονται δεκτοί ως επείγοντα περιστατικά.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι «υποχρέωση της Πολιτείας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας».

Πρόσβαση στις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις -όπου υπάρχει δυνατότητα- δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.

ygeia700_011113

Επιπλέον, επείγοντα περιστατικά -που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ανασφάλιστου- θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία και το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

By