Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκος Μπίστης για ΔΗΜΑΡ: «μετατροπή σε ενα light ΣΥΡΙΖΑ»

Μήνυμα στο facebook «προς τους φίλους μου στην ΔΗΜΑΡ»

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κριτική προς τους χειρισμούς του κόμματός του επιχειρεί το στέλεχος της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας προς τους συντρόφους του ότι «έχουμε χάσει το στίγμα μας και να βολοδερνουμε», καταλήγοντας ότι «χάνουμε με μια λέξη την σοβαρότητα μας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση στο facebook:

Εσωκομματική μάχη που να έχει νόημα δίνεις την κατάλληλη στιγμή, τότε που μπορείς να επιρρεασεις τα πράγματα, να συμβάλεις στην αποφυγή λαθών, στην διόρθωση της πολιτικής γραμμής. Όχι μετα την καταστροφή. Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανεις οτι για την ΔΗΜΑΡ επήλθε η καταστροφή με το ολέθρια διπλό σφάλμα της εξόδου απο την κυβέρνηση και με την εγκατάλειψη της υπόθεσης της κεντροαριστεράς.

Το προβλημα δεν ειναι κυρίως η δημοσκοπικη καταβύθιση, ούτε βέβαια η κωμικοτραγική εικόνα ενός κόμματος που τριχαζεται για τα θρησκευτικά και τα αρχαία. Ειναι η σταδιακή μετατροπή σε ενα light ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι οι άνευ σημασίας δηλωσεις που εκνευριζουν πια τον κόσμο οτι και τα σχολεία θελουμε ανοικτά και την γνώμη των καθηγητών σεβόμαστε, την ώρα που πέφτουν κορμιά στην αντιπαράθεση και ειναι προφανές τι παει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι η δήθεν ευπρεπης ουδετερότητα, το να λέμε σε μια πρόταση και ολα και τίποτε.να μην μπορούμε να πούμε ενα καθαρό και αυτονοητο ναι στο ερώτημα αν θα στηριξουμε τον Μπουταρη και να αρχιζουμε τις περικοκλαδες.

Να έχουμε χάσει το στίγμα μας και να βολοδερνουμε. Να ανακαλύπτουμε οτι υπάρχει σοσιαλδημοκρατία τρία χρόνια μετά, και να την αναζητούμε σε όσους έχουν ενα και μόνο πολιτικο χαρακτηριστικό: το μίσος στον Βενιζελο. Να λέμε χωρίς αίσθηση του γελοίου οτι μετα την έξοδο απο την κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση για την οποια λέγαμε οτι έσωσε τον τόπο, τώρα την οδηγει σε αδιέξοδα. Να χάνουμε με μια λέξη την σοβαρότητα μας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By