Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπακογιάννης: Οι δεκάδες χιλιάδες Στερεοελλαδίτες έστειλαν ένα μήνυμα αλλαγής

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος του είναι «να αναδιοργανώσουμε την περιφέρεια»

kostas-bakogiannis

«Οι δεκάδες χιλιάδες Στερεοελλαδίτες έστειλαν ένα μήνυμα αλλαγής. Ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πρακτικές, τρόπο σκέψης και νοοτροπία» τονίζει ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αυτό το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα ότι ναι μπορούμε περισσότερα, αξίζουμε περισσότερα, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη Στερεά Ελλάδα» προσθέτει.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος του είναι «να αναδιοργανώσουμε την περιφέρεια». «Αν δεν αναδιοργανώσουμε την ίδια την περιφέρεια, αν δεν θέσουμε τις βάσεις για μια υγιή διαχείριση, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε. Τι εννοώ πρακτικά: Πρώτα απ` όλα χρειαζόμαστε έναν νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας ο οποίος θα πατάξει την γραφειοκρατία και θα βοηθήσει τη σχέση των υπηρεσιών με τον πολίτη. Δεύτερον, θα πρέπει να κάνουμε έναν προϋπολογισμό εκ του μηδενός, τρίτον πρέπει να δούμε τη συγχώνευση των αναπτυξιακών εταιριών της περιφέρειας και τέταρτον θα πρέπει να δούμε άμεσα το ζήτημα του περιφερειακού ταμείου και της επανίδρυσής του. Όλα αυτά ίσως να ακούγονται ξένα σε πολλούς ανθρώπους γιατί είναι εσωτερική δουλειά. Είναι όμως μια εσωτερική δουλειά που έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να είμαστε αποδοτικοί».

By