Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπακογιάννη: Δεν ψηφίζω άλλα μέτρα

Ασκεί κριτική εκ νέου στο οικονομικό επιτελείο

ÂÏÕËÇ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ØÇÖÉÓÇ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÐÁÉÄÅÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÍÅÏ ËÕÊÅÉÏ ÍÔÏÑÁ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇΣτο στόχαστρο της Ντ. Μπακογιάννη μπήκε για άλλη μια φορά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο οποίο έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα.

«Φτάνει πια με αυτό το παιχνίδι, κανείς δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα με το έτσι θέλω, γιατί κανείς από τους Έλληνες βουλευτές που έχουν αποδείξει ότι αναλαμβάνουν το βάρος και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, δεν θα τα ψηφίσει», προειδοποίησε, ασκώντας δριμύτατη κριτική και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όπως είπε μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής που συζητά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα οδηγήσει σε 1 εκατ. υπόχρεους στο φαύλο κύκλοι των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Ντ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ «τρικυμία στο ποτήρι» και εξέφρασε επιφυλάξεις για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και για εάν θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 4 δις ευρώ έως το 2014. «Δεν μπορούν όλες οι αποκρατικοποιήσεις να καταλήγουν σε έναν στην τελική διαδικασία, με αυτό τον τρόπο η στάμνα δεν θα πάει μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ωστόσο, ότι έχουν γίνει βήματα προς τα μπροστά σε σχέση με πέρυσι και ότι υπάρχει συναίνεση να προχωρήσουν οι αλλαγές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By