Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Ναι συναντήθηκα με τον Καραμανλή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου»

fosphotos.com
fosphotos.com

Φρένο στα πολιτικά σενάρια που άρχισαν να υφαίνονται εξαιτίας της συνάντησης της με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επιχείρησε να βάλει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ fm παραδέχθηκε τη συνάντηση, έσπευσε ωστόσο να υποβαθμίσει τη σημασία της τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχα να δω τον κ. Καραμανλή από τις ευρωεκλογές, οπότε κάναμε μια ευρύτερη συζήτηση. Είναι, όμως, συνηθισμένο πράγμα. Δεν είναι είδηση».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς παρουσιάζεται το πολιτικό σκηνικό σήμερα στην Ευρώπη», επισημαίνοντας πως «το μήνυμα των ευρωεκλογών πρέπει να ληφθεί πλέον με πολύ διαφορετικό τρόπο από μια Ευρώπη που πρέπει να μπει σε νέου τύπου λογικές. Διότι οι λογικές που ίσχυσαν τα τελευταία χρόνια φοβούμαι ότι μας έχουν φέρει στο περιθώριο του παγκόσμιου γίγνεσθαι και ταυτόχρονα έχουν πληγώσει πολύ τους λαούς μας».

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΔΕΗ η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον «εκτός τόπου και χρόνου» και πρόσθεσε «είναι ασαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι σοβαρά στοχεύει στο να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ ή τους όρους ανταγωνισμού. Αλλά κάνουν μια τελευταία προσπάθεια πολιτικά να δουν αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή. Αυτή είναι η ταμπακιέρα. Και η εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο».

Παράλληλα αναφέρθηκε με καυστικό ύφος στη δήλωση του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά » Να το σκίσει το χαρτί ο κ. Φωτόπουλος, διότι, όπως φαίνεται, δεν τον απασχολεί εάν θα έχει ή όχι δουλειά αύριο και να το πει αυτό σε όλους εκείνους που είναι γύρω του άνεργοι, χωρίς κανένα μισθό. Ας τους ρωτήσει ο κ. Φωτόπουλος πώς βγάζουν την ημέρα τους και αν η ελπίδα τους δεν είναι να κάνουν ένα τουριστικό μεροκάματο τώρα».

Τέλος για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, απάντησε με νόημα: «Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού και φαντάζομαι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί το όνομα της επιλογής που θα κάνει η Ελλάδα για το νέο Επίτροπο στις Βρυξέλλες».

By