Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Οι βουλευτές πήγαμε με προτάσεις, όχι μπουρδολογία

Οι βουλευτές πήγαμε με προτάσεις, όχι μπουρδολογία, λέει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

fosphotos.com
fosphotos.com

Το γεγονός ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επεξεργασμένες προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών υπογράμμισε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνοντας αιχμές για προχειρότητα κατά του οικονομικού επιτελείου. Η πρώην υπουργός διαφώνησε πάντως με την πρόταση συναδέλφων της για διατήρηση του χαρατσιού για ένα χρόνο, επικαλούμενη και ενστάσεις του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα περί αντισυνταγματικότητας.

«Οι συνάδελφοι ήταν καλά προετοιμασμένοι σε αυτά που προτείνουν, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν η πρώτη σύσκεψη που δεν υπήρξε μπουρδολογία», δήλωσε η κ.Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Οι βουλευτές που πήγαν στη συνάντηση και στον υπουργό Οικονομικών πήγαν, με επεξεργασμένες προτάσεις για τις αδικίες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Αυτό που δεν έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το έκαναν οι βουλευτές», σχολίασε με νόημα.

«Όλοι οι βουλευτές πάντως συμφωνούμε οτι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης», πρόσθεσε η πρώην υπουργός και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο κ.Στουρνάρας παραδέχθηκε πως   ενέχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας η διατήρηση του ΕΕΤΑ και ότι πρέπει να πάμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Χαρακτήρισε χαοτικό το σχέδιο του  υπουργείου Οικονομικών, το οποίο λόγω πολυπλοκότητας των ρυθμίσεων περιλαμβάνει πολλές αδικίες και ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση αγροτεμαχίου που βρίσκεται 300 μέτρα από τη θάλασσα στη Μύκονο και ενός αντίστοιχου στο Πέραμα.

Σε ό,τι αφορά τα μη ηλεκτροδοτουμενα ακίνητα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να πληρώσουν χαμηλότερη φορολογία από αυτή που προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By