Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Πρέπει να ελαφρύνουμε την φορολογία

«Οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μειωθούν»

Mpakogianni

Η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε  ότι είναι  επιτακτική η ανάγκη μείωσης της φορολογίας . Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει, η οποία θα προβλέπει τη μείωση των αντικειμενικών αξίες κατά 30%.

«Οι Έλληνες είναι υπερφολογημένοι και το αποτέλεσμα στα έσοδα δεν είναι το αναμενόμενο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα είναι και η φορολογική μεταρρύθμιση.

Η κ. Μπακογιάννη, υποστήριξε παράλληλα, ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μειωθούν και να έρθουν περίπου στο επίπεδο των εμπορικών, ενώ κατέκρινε την πολιτική υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι σταθερά υπέρ της υπερφορολόγησης, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ελαφρύνουμε τη φορολόγηση. Το να έχουμε εμπορικές αξίες σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις αντικειμενικές, δεν μπορεί να μας δώσει ένα γνήσιο φορολογικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πληρώνουν ΕΝΦΙΑ πάνω σε πλασματικές αξίες.

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει διαύλους επικοινωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρότεινε την συγκρότηση ενός Εθνικού σχεδίου στο οποίο θα έχει άποψη και ο ΣΥΡΙΖΑ.

By