Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Τι ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος σε σύντομη δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους 

baltakos

Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η κατάθεση του πρώβην γγ της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Μπαλτάκος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την «κατηγορία», που του αποδίδεται ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη ΧΑ, και απάντησε: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ».

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η γραμμή του ήταν να μην κάνει ήρωες την ΧΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απογορεύσεις στα συσσίτια με τις οποίες ο ίδιος ήταν αντίθετος καθώς όπως είπε «παίζοντας το θέμα της απαγόρευσης το έμαθαν 11 εκατ. Έλληνες ενώ αν δεν υπήρχε η απαγόρευση θα το μάθαιναν μόνο 200 που θα πήγαιναν».
Ερωτηθείς για την άρνησή του στο αντιρατσιστικό ν/σ επί υπουργίας Ρουπακιώτη, ο ίδιος απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το ’89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλεσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της ΧΑ».

 

By