Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαλτάκος: Οριστική η ρήξη στις σχέσεις ΝΔ- εκκλησίας αν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό

«Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της Χ.Α»

baltakos_1

Την άποψη πως εάν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφιστεί όπως είναι, η ρήξη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία θα είναι οριστική, εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη (Ν.Δ. και Εκκλησίας) θα είναι οριστική και πλήρης» σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε: «Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα- άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπαλτάκος απέδωσε το φαινόμενο στο γεγονός ότι η χώρα έχει «κακούς πολιτικούς και κακές πολιτικές».

«Οι ψηφοφόροι φταίνε; Δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι» υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχετε ακούσει τι λένε (οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής); «Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο». Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της Χ.Α. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει. Γιατί δεν ρωτάτε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ρωτάτε εμένα; Γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί ψηφίζουν Χ.Α. ενώ είναι κομμουνιστές ή ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα; Πολιτικές χρειάζονται, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει».

By