Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαλτάκος: NΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάνε για 50 χρόνια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα αφήνει ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης 

baltakos (1)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα αφήνει ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος και αναφέρει ως ημερομηνία-ορόσημο τις ευρωεκλογές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς και του ζήτησε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Είμαι Ν.Δ.» επέμεινε και ανέφερε ότι πολλοί τον προσέγγισαν. «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια», δήλωσε. «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της Ν.Δ. προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό μου από μια τέτοια Ν.Δ., τότε θα τα σκεφτώ όλα», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει ένα νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενωμένη δεξιά εννοεί τη ΝΔ, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τη «Χρυσή Αυγή», των οποίων τα ποσοστά «φτάνουν το 46%. Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά».

Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης αναφέρθηκε και  στο βίντεο με την συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ όταν τού ζητήθηκε να αποκαλύψει ένα από τα μυστικά που έμαθε από την Χρυσή Αυγή ανέφερε : «Οι χρυσαυγίτες είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι». Υπογράμμισε δε ότι: «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με την Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

By