Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπαν Κι-μουν: Έκκληση για υποστήριξη στην κυβέρνηση του Ιράκ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 37 τραυματίστηκαν στις χθεσινές επιθέσεις στην πόλη Κιρκούκ

ban ki moun- ohe

«Βαθιά συγκλονισμένος» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν από τις αναφορές σχετικά με επιθέσεις από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις περιοχές του Ιράκ, Κιρκούκ και Καρακός, ενώ παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει υποστήριξη στην κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Σε ανακοίνωσή του ο Μπαν κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα, ειδικά εκείνους με επιρροή και πόρους, να επηρεάσουν θετικά την κατάσταση, να στηρίξουν την κυβέρνηση και το λαό του Ιράκ και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να απαλύνουν τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι Ιρακινοί εξαιτίας των συγκρούσεων».

Χθες, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 37 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Κιρκούκ, σε σιιτικό τέμενος στο οποίο είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι από άλλες περιοχές λόγω των συγκρούσεων και των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ημέρα τζίχαντιστές της ίδιας οργάνωσης κατέλαβαν την πόλη Καρακός, τη μεγαλύτερη χριστιανική πόλη στο Ιράκ, αναφέρουν πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

By