Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπαράζ εμπρησμών με γκαζάκια

Έκρηξη με γκαζάκια σημειώθηκε το πρωί στο γραφείο του Γιώργου Σούρλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα.

astynomiaΑυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο διάδρομο του ορόφου, όπου βρίσκεται ένα ακόμα διαμέρισμα, η ένοικος του οποίου τραυματίστηκε όταν βγήκε από το διαμέρισμα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με εγκαύματα στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες, ενώ η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν δύο ακόμα επιθέσεις με μικρή διαφορά ώρας. Η πρώτη σε παλιό κτίριο του ΙΟΒΕ στο Κουκάκι, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, όπως και στη δεύτερη που έγινε στο κτίριο του ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Στην καταδίκη των «τυφλών» επιθέσεων προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση για τη γυναίκα που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα, καθώς και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ και σημείωσε πως «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο  τόπος και οι  πολίτες, απαιτούν συναίνεση και εθνική ομοψυχία».

«Είναι χρέος όλου του πολιτικού  κόσμου, να βάλει φραγμό στη βία και στην τρομοκρατία» συμπληρώνουν από την Ιπποκράτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By