Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπαρόζο: Καλεί το κέντρο σε ενότητα απέναντι στην αντιευρωπαϊκή ψήφο

Μερικοί παρατηρητές προβλέπουν πως μια ομάδα ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, της άκρας δεξιάς ή της ριζοσπαστικής αριστεράς, θα μπορούσαν να κερδίσουν το 20%

barozo660_2110413

Τα κεντρώα κόμματα της ΕΕ θα διατηρήσουν μια σημαντική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου και πρέπει να ενωθούν για να επανενεργοποιήσουν την ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μερικοί παρατηρητές προβλέπουν πως μια ομάδα ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, της άκρας δεξιάς ή της ριζοσπαστικής αριστεράς, θα μπορούσαν να κερδίσουν το 20% ή και περισσότερο των εδρών. Η πρόβλεψη αυτή έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι μπορεί να αποτύχουν περαιτέρω μέτρα για την ολοκλήρωση της ζώνης του ευρώ. Ο Μπαρόζο εξέφρασε τη διαφωνία του.

Ωστόσο αυτή η πλειοψηφία λίγο θα μετρήσει αν η κεντροαριστερά, η κεντροδεξιά, οι φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι δεν συσπειρωθούν για να υποστηρίξουν την περαιτέρω ολοκλήρωση, την οποία οι πολιτικοί στην ΕΕ θεωρούν πολύ συχνά δεδομένη. «Πρέπει να εγκαταλείψουν την άνεσή τους», δήλωσε ο Μπαρόζο. «Πρέπει να υποστηρίξουν την υπόθεση της Ευρώπης» τόνισε ακόμη.

By