Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπαρόζο: Συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό

Αναμένεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 κατέληξαν την Πέμπτη οι ηγέτες της ΕΕ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Απομένει η έγκρισή της από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος του κοινοτικού οργάνου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα ζητήσει να τεθεί ο προϋπόλογισμός προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σ” ένα σχέδιο δαπανών για την επόμενη επταετή περίοδο στη Σύνοδο Κορυφής τον Φεβρουάριο. Η επικύρωσή του όμως είχε εμποδιστεί από το κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να συναινέσει για να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία.

Για την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020 μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ, προειδοποιώντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως το τέλος του καλοκαιριού, χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By