Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπιλ Γκέιτς: Το Ίντερνετ δεν θα σώσει τον κόσμο

Ο συνιδρυτής της Microsoft δεν πιστεύει στην τεχνολογία

inerntet800

Το Ίντερνετ δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο, ότι και αν λένε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ, υποστηρίζει ο επίσης δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, που ωστόσο ελπίζει ότι η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει ασθένειες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου cnbc, ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει τον εαυτό του ως τεχνοκράτη, ενώ υπογραμμίζει συνεχώς πως δεν πιστεύει ότι η τεχνολογίας θα σώσει τον κόσμο. Για την ακρίβεια ο αμερικανός μεγιστάνας θεωρεί ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να λύσει αυτό το κουβάρι των εδραιωμένων και αλληλένδετων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα: τη διάδοση των ασθενειών, τη φτώχεια, την έλλειψη ευκαιριών και της απόγνωσης που δημιουργούν.

Πιο σημαντική η σωτηρία ενός παιδιού

«Σίγουρα αγαπώ το κομμάτι του ΙΤ» επισημαίνει ο Μπιλ Γκέιτς ωστόσο τονίζει: «Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τα βασικά όπως η σωτηρία ενός παιδιού και η διατροφή του».

Σύμφωνα με το Γκέιτς, κάθε δισεκατομμυριούχος της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, έχει ένα όραμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερα. Ένα κεντρικό κομμάτι αυτή της ιδέας είναι ότι το Ίντερνετ είναι η αναπόφευκτη δύναμη που θα οδηγήσει στην κοινωνική και οικονομική εξέλιξη. Ότι συνδεσιμότητα είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Είναι μία οπτική που οδήγησε πρόσφατα τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να παρουσιάσει ένα σχέδιο προκειμένου να φέρει στο Διαδίκτυο τους περίπου 5 δισεκατομμύρια μη συνδεδεμένους ανθρώπους, μία προσπάθεια την οποία το αφεντικό του Facebook χαρακτήρισε ως «μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς μας».

bill_gates800

Ωστόσο, ρωτώντας τον συνιδρυτή της Microsoft και δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, εάν δίνοντας στον πλανήτη μία σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι σημαντικότερο από το να βρεθεί ένα εμβόλιο για την ελονοσία, εκείνος απαντάει χωρίς δισταγμό: «Ως προτεραιότητα; Είναι αστείο. Με ρωτάτε τι είναι πιο σημαντικό, η συνδεσιμότητα ή το εμβόλιο για την ελονοσία; Εάν θεωρείται ότι η συνδεσιμότητα είναι το κλειδί, μπράβο σας. Εγώ πάλι όχι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By