Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπουτάρης: Τα ΚΑΠΗ θα φροντίζουν για την φύλαξη πλατειών από τους ναρκομανείς

 «Η σκέψη μας είναι να αξιοποιήσουμε για τη φύλαξη εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ. Δύο-δύο ή τρεις -τρείς θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς «μαζέψτε τα και φύγετε αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα»»

ilikiomenoi

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί συχνά αντιδράσεις, κατατέθοντας ριζοσπαστικές, προκλητικές αλλά και ασυνηθίστες προτάσεις. Αυτή τη φορά, στη συνέντευξη που κατέθεσε στα ΝΕΑ, αναφερόμενος στη μάχη κατά των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε «τάγματα εφόδου» από ηλικιωμένους για να διώχθουν ναρκομανείς από παιδικές χαρές και πάρκα.

Το σκεπτικό του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι απλό: αφού υπάρχουν ηλικιωμένοι καλά στην υγεία τους στα ΚΑΠΗ που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία, τι καλύτερο από το να τους χρησιμοποιήσουμε για τη φύλαξη παιδικών χαρών ή πλατειών. «Η σκέψη μας είναι να αξιοποιήσουμε για τη φύλαξη εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ. Δύο-δύο ή τρεις -τρείς θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς «μαζέψτε τα και φύγετε αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα»». Διευκρινίζει, δε, ότι η πρόταση θα απευθύνεται σε «ενεργητικά» άτομα. «Δεν θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλα δυστυχώς η πολύ αυξημένη παραβατικότητα μας αναγκάζει» συμπληρώνει.

Κι αν αυτή η πρόταση είναι ασυνήθιστη, η δεύτερη πρόταση, που καταθέτει ο κ. Μπουτάρης υποστηρίζοντας ότι η πόλη «σηκώνει» μόνο μια ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, προκαλεί νέο γύρο έντασης με τους οπαδούς ομάδων όπως ο Άρης, οι οποίοι πρόσφατα τον αποδοκίμασαν στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι καταδικασμένη να έχει μια ομάδα ποδοσφαίρου, τον ΠΑΟΚ που έχει το λαό, μια ομάδα μπάσκετ τον Άρη και μια ομάδα βόλεϊ, τον Ηρακλή στην εθνική κατηγορία» δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης και προσθέτει: «Θες να φωνάξεις Άρης, ΠΑΟΚ ή Ήρακλης; Πήγαινε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στα φυτώρια. Ολόκληρο Μιλάνο έχει δύο ομάδες».

By