Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισηγείται την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα

vouli1«Κατηγορείται» για τον αποκλεισμό πύλης στρατοπέδου που θα φιλοξενούσε λαθρομετανάστες

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση, η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο βουλευτής «κατηγορείται» ότι τον Αύγουστο του 2012 ως επικεφαλής ομάδας περίπου 200 ατόμων επιχείρησε να αποκλείσει την πύλη στρατοπέδου που θα φιλοξενούσε λαθρομετανάστες στην Κόρινθο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Στην επιτροπή εξετάστηκε και η περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος «κατηγορείται» για επίθεση εναντίον του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Κρήτης. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ωστόσο, να επιστραφεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να γίνει πιο συγκεκριμένο το κατηγορητήριο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται επίσης, την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη για την απόφασή του να δώσει άδεια ηλεκτροδότησης ακινήτων όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ηρακλείου. Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο ίδιος ο βουλευτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By