Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπρα ντε φερ κυβέρνησης – συνδικαλιστών για το ασφαλιστικό των ένστολων

 Με τον Γιάννη Βρούτση να ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει

enstoloi feat

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο υπογράμμισε πως οι ρυθμίσεις που προωθούνται είναι προς το συμφέρον των ένστολων. «Αυτό που κάνουμε είναι προς το συμφέρον των ένστολων και η ρήτρα αξιόμαχου συμβολίζει και εκφράζει το σεβασμό στο έργο και την προσφορά των σωμάτων ασφαλείας. Αυτό θα αποτυπωθεί στην Υπουργική Απόφαση μέσα από μια διαδικασία που θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή», τόνισε μετά και τις εμπρηστικές τοποθετήσεις λίγη ώρα νωρίτερα της ηγεσίας των συνδικαλιστών και τις απειλές του Χρήστου Φωτόπουλου «άμα το περάσουν, να μετρήσουν τις ψήφους τους».

Ο Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε ευθείες βολές στον ΣΥΡΙΖΑ για ακατάσχετη παροχολογία και κινδυνολογία, καλώντας την Κουμουνδούρου «να σταματήσει να πετάει λευκή πετσέτα». Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι απόλυτα διασφαλισμένες. «Μέσα από τις δυσκολίες που περάσαμε, καταφέραμε να έχουμε ασφαλιστικό σύστημα με ταμειακή ισορροπία, οι συντάξεις είναι εγγυημένες και τα όρια ηλικίας δεν θα αλλάξουν», τόνισε.

Λίγο αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η τυχόν μείωση των εφάπαξ θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση -«ούτε σεντς», όπως είπε- για τα μη ελλειμματικά ταμεία.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Την Δευτέρα με την β’ ανάγνωση του θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στην επιτροπή και την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στο Β΄Θερινό Τμήμα. Αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη το βράδυ.

By