Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μυστηριώδης δολοφονία δισεκατομμυριούχου στο Μονακό

Πέπλο μυστηρίου τυλίγει την υπόθεση δολοφονίας της Helen Pastor, της πλουσιότερης γυναίκας στο Μονακό.

Monaco-Monte-Carlo-by-night1Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το τραγικό περιστατικό που συνέβη στις 6 Μαΐου και κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους, η 77 χρονη πάμπλουτη και ο οδηγός της, Mohamed Darwitch, έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη.

Το γεγονός ότι το θύμα αποτελούσε την βασίλισσα του real estate με χιλιάδες διαμερίσματα στην κατοχή της, προφανώς και παίζει ρόλο στην υπόθεση, η οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, διότι ο βασικός ύποπτος είναι ο Wojciech Janowski, ο σύντροφος της κόρης της, Sylvia.

Η Pastor είχε πει στους αστυνομικούς πριν πεθάνει, ότι δεν είχε ιδέα ποιος θα μπορούσε να είναι ο δράστης και ήταν γνωστό στους κύκλους του Μονακό ότι το θύμα ήταν ένα εξαιρετικά διακριτικό άτομο, όπως και όλη η οικογένειά της.

Ο Wojciech Janowski συνελήφθη από τις αρχές μετά την καταγγελία του Pascal Dauriac, του προσωπικού της γυμναστή, ότι ο φερόμενος ως δράστης του προσέφερε 140.000 ευρώ, για να εξαγοράσει την συνεργία του και τη σιωπή του.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατείται τώρα σε φυλακές της Μασσαλίας, μαζί με τον Dauriac και άλλους 5 υπόπτους.

Ο Janowski δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι αθώος μέσω του δικηγόρου του Erick Campana. Aκόμα, ο δικηγόρος του ανέφερε: «Αυτό που ισχυρίζεται ο Dauriac, ότι ο Janowski διέταξε το έγκλημα είναι λάθος», σημειώνοντας ότι ο πελάτης του δεν θα κληρονομούσε τίποτα επειδή δεν ήταν παντρεμένος με την κόρη της Pastor. Συνεπώς, το κίνητρο που προέβαλε η εισαγγελία είναι απατηλό.

Η οικογενειακή περιουσία της Pastor αποτιμάται σε περισσότερα από 13 δισ. δολ. σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Τα δύο παιδιά της αναμένεται ότι θα κληρονομήσουν 1,2 δισ. δολ η καθεμία.

By