Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μυστικό δείπνο στο Κολωνάκι…

Μυστήριες συνευρέσεις πάνω… γύρω-γύρω…, αλλά και κάτω από το τραπέζι!

Εργο του Αντώνη Σμυρνιού
Εργο του Αντώνη Σμυρνιού

Μου έχει κάνει εντύπωση το επιθετικό μάρκετινγκ που κάνει τελευταία η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» που στεγάζεται στον ομώνυμο δρόμο του κέντρου της Αθήνας.
Αυτό σημαίνει ότι θέλει να βγει μπροστά στον ανταγωνισμό…

Επίσης, παρατηρώ ότι «πουσάρει» έντονα σύγχρονους εικαστικούς, οι οποίοι –αν δείξουν καλή συνέπεια- αναμένεται να αποτελέσουν μακροπρόθεσμα τις επόμενες «καυτές» υπογραφές, εκ των οποίων αυτή του Δημήτρη Αναστασίου. Μεγάλο ταλέντο. Δείτε απλώς, πόσες «αναγνώσεις» μπορείτε να κάνετε στο έργο του…
Παρεμπιπτόντως… είναι και ο ίδιος εκεί μέσα. Κάτω από το τραπέζι… Οι σκέψεις και η ανάλυση δικές σας…

 

Εργο του Δημήτρη Αναστασίου
Εργο του Δημήτρη Αναστασίου

Το ραντεβού
Η νέα έκθεση (εγκαίνια 8 Απριλίου) στην «Καπλανών 5» είναι ο «Μυστικός Δείπνος» και παρουσιάζονται έργα των:
Δημήτρη Αναστασίου, Γιώργου Καρακάσογλου, Ιωάννας Καφίδα, Βασίλη Λιαούρη, Φάνη Παρασκευουδάκη, Κατερίνας Πέτρουλα, Θανάση Ραχούτη, Αντώνη Σμυρνιού & Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου.

Πρόκειται για μία ενότητα έργων όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον «Μυστικό Δείπνο» του, με όποια μορφή επέλεξε, δίδοντας, έτσι, στο θέμα διαφορετικό περιεχόμενο και διάσταση, από τα αναμενόμενα, μιας και το ζητούμενο ήταν η παραγωγή μίας νέας σειράς έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης.
Εμφανής, ωστόσο, είναι και η παραδοσιακή εκδοχή του, μέσα από τις παρουσιαζόμενες αγιογραφίες του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου.

Το Tip της έκθεσης:
Αντιγράψτε σε ένα χαρτί τις τιμές που θα δείτε στον τιμοκατάλογο των έργων. Είναι το Α και το Ω εάν σας ενδιαφέρουν αυτές οι υπογραφές στο μέλλον…

Καλή διασκέδαση…
Ο under-cover ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Εργο της Κατερίνας Περούλα
Εργο της Κατερίνας Περούλα
By