Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Mυτιληναίος: Ν.Kαραμούζης και W. Βurton, τα νέα μέλη στο ΔΣ

Η εκλογή των νέων μελών, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, θα επικυρωθεί από την επόμενη γενική συνέλευση της εταιρίας

mitilinaios

Η Μυτιληναίος ανακοινώνει την αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της με την εκλογή ο κ. Νικόλαου Καραμούζη, ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, κ. Χρήστου Διαμαντόπουλου, και του κ. Wade Burton ως μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους, κ. Ιωάννη Δήμου.

Η εκλογή των νέων μελών, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, θα επικυρωθεί από την επόμενη γενική συνέλευση της εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού της.

Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

1. Ευάγγελος Μυτιληναίος του Γεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

2. Ιωάννης Μυτιληναίος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος.

3. Γεώργιος – Φανούριος Κοντούζογλου του Σταματίου, Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος, Oικονομολόγος.

4. Σοφία Δασκαλάκη του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

5. Wade Burton, μη εκτελεστικό μέλος, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee της Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd.

6. Νικόλαος Καραμούζης του Βασιλείου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας «Γενική», του Ομίλου Πειραιώς.

7. Απόστολος Γεωργιάδης του Σταύρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.

8. Χρήστος Ζερεφός του Στυλιανού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

9. Μιχαήλ Χανδρής του Δημητρίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος ΔΣ της CHANDRIS England Ltd.

Η διοίκηση του ομίλου καλωσορίζει στο Δ.Σ. τον κ. Ν. Καραμούζη, διευθύνοντα σύμβουλο της Γενικής Τράπεζας, του ομίλου Πειραιώς, με μακρά και καταξιωμένη πορεία στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό χώρο, και τον κ. W. Burton, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee της Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., εκπρόσωπο της Fairfax Financial Holdings Limited, του τρίτου μεγαλύτερου μετόχου της εισηγμένης, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα νέα μέλη, με τη διεθνή εμπειρία τους, αναμένεται να συμβάλλουν περαιτέρω στην υιοθέτηση διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, αλλά και στην επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου.

Επιπλέον, η εταιρία ανακοινώνει την εκλογή του κ. Απόστολου Γεωργιάδη, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. ως μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής σε αντικατάσταση του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Χρήστου Διαμαντόπουλου, λόγω παραίτησης του από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της εταιρίας.

Η Ελεγκτική Επιτροπή, κατόπιν της εκλογής του νέου μέλους, θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες σε σώμα, προκειμένου το νέο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By