Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μωραϊτης: Να ακουμπήσουμε θέματα που καίνε, αλλιώς θα μας γυρίσουν την πλάτη

«Δεν πείθουμε κανέναν απλά επειδή αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικός πόλος»

moraitis-thanos

Aνοιχτό συνέδριο που «δεν θα κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί» και με το ΠΑΣΟΚ «πρωταγωνιστή» ζήτησε ο βουλευτής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ υποστηρίζοντας πως «μορφώματα που θα υποδύονται την παράταξη δεν πρέπει να να ξαναυπάρξουν», και επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σαφέστερου ιδεολογικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν πείθουμε κανέναν απλά επειδή αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικός πόλος».

Ειδικότερα ο κ. Μωραίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα χαρίσει σε κανένα τις ιδέες του, «ούτε καν στη λαικίστική και γλυκανάλατη αριστερά» και τόνισε πως αν στο συνέδριο «δεν ακουμπήσουμε θέματα που καίνε, απλά θα κοροιδέψουμε τους εαυτούς μας». Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθύνει ένα «γενναίο προσκλητήριο» σε ιστορικά στελέχη του κόμματος, χωρίς περιχαρακώσεις και εγωισμούς και άφησε αιχμές για κάποιους που «ενώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού επιλέγουν την πολυτέλεια του τακτικισμού».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα επεσήμανε πως ήταν «ήττα» ενώ ευρεία ήταν η αναφορά του και για την κυβενρητική συνεργασία με τη ΝΔ. «Κάθε φορά βάζουμε όλο και πιο χαμηλά τον πήχη. Αντί να συζητάμε το πώς θα στηρίξουμε τους μακρόχρονια άνεργους πάμε σε μια απαράδεκτη ηθικά παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για να δώσει ο Σαμαράς λεφτά στο εκλογικό του κοινό και να κάνει εκλογές το Φθινόπωρο. Καταφέραμε να γίνεται το ΠΑΣΟΚ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μονίμως, μέρος του προβλήματος. Δεν αρκεί να λέμε ότι έχουμε διαφορές με τη ΝΔ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός με την ΕΛΙΑ επσιημαίνοντας πως «η στρατηγική απέτυχε» και συνέχισε λέγοντας «Συνομιλητές του ΠΑΣΟΚ έγιναν πολιτικές κινήσεις-φαντάσματα».

By