Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μόνη και αήττητη στην Ισπανία η Μπάρτσα!

Αν και χρειάστηκε 60 λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να λυγίσει την Έιμπαρ με 3-0 και να παραμείνει μόνη πρώτη και αήττητη στην Πριμέρα μετά από 8 αγωνιστικές.

thumbnail (4)Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι οι μπλαουγκράνα άκομα δεν έχουν δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας το ρεκόρ που είχε σπάσει από το προηγούμενο ματς με τη Γρανάδα.

Η Μπαρτσελόνα έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να καθαρίσει το ματς, όπου η κατοχή της μπάλας είχε φτάσει το 85%! Στο 20 ο Μέσι έχασε μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τον Ιρουρέτα για το 1-0 αλλά Ισπανος γκολκίπερ του είπε όχι. Οι νεοφώτιστοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και εκείνοι γκολ. Ειδικά στην δεύτερη ευκαιρία χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Μπράβο για να μείνει το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσάβι τελικά μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Έιμπαρ, πετυχαίνοντας το 200ο γκολ της Πριμέρα φέτος. Στο 72 ο Νεύμάρ υποδέχτηκε την ασίστ του Ντάνι Άλβες και να γράφει το 2-0 στο 50ο του ματς με τα μπλαουγκράνα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι κατάφερε να νικήσει τον Ιρουρέτα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αν ο Αργεντινός πετύχαινε και το γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης τότε θα έσπαγε το φράγμα των 251 γκολ του Τέλμο Θάρα και θα γινόταν πρώτος σκόρερ της Μπάρσα όλων των εποχών. Ίσως το κράτησε για το κλάσικο της επόμενης εβδομάδας.

Λίγο νωρίτερα η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε νέα απώλεια βαθμών αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα στο Νουέβο Σαν Μαμές. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντούριθ στο 6ο λεπτό, ωστόσο δεν εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς και δέχτηκε την ισοφάριση από τον Νολίτο στο 73.

By