Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μύκονος η «βασίλισσα των σκουπιδιών»

Κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και αποτελεί τον πιο «hot» ελληνικό προορισμό για διεθνείς σταρ, Έλληνες αλλά και ξένους μεγιστάνες

Mykonos 1

Πρόκειται, όμως, και για το πιο ακριβό νησί της Ελλάδας, δεδομένου ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια είναι απλησίαστες για όσους έχουν «μικρό πορτοφόλι».

Ο λόγος, φυσικά, για την Μύκονο που τα τελευταία χρόνια τείνει να μετατραπεί σε βασίλισσα των σκουπιδιών. Σε κάθε σοκάκι και μεγάλο δρόμο του νησιού, οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με τη δυσωδία και την αποκρουστική εικόνα από «βουνά» σκουπιδιών. Αναρωτιόμαστε, αν άραγε αυτές οι εικόνες που δυσφημούν τόσο τη Μύκονο, όσο και την χώρα μας, είναι αυτές που προσελκύουν τόσο πολύ κόσμο…

Ωστόσο, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αδιαφορία και την «εγκατάλειψη» που παρατηρείται όλο αυτό το διάστημα,  γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι επέλεξαν να φάνε τα λεφτά του δήμου, αντί να τα αξιοποιήσουν για την λύση του προβλήματος.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρώην δήμαρχος και δύο δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τεθεί σε αργία λόγω της εμπλοκής τους σε οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κουσαθανά- Μέγα, Αλέξανδρο Βαμβακούρη (Κορνίβας) και Θρασύβουλο Κοντομήτρο.

Ωστόσο, η απραξία των δημοτικών αρχών συνεχίζεται ακόμη και σήμερα στο νησί, την στιγμή που οι προκρατήσεις από ξένα τουριστικά πρακτορεία δείχνουν ότι το νησί και φέτος πρόκειται να «βουλιάξει» από ξένους τουρίστες.

Η νυν δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη έχει καταθέσει ορισμένες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος, όπως την πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων, ωστόσο, είναι φανερό ότι υποκρύπτονται προσωπικά οφέλη ενόψει, μάλιστα, και των δημοτικών εκλογών.

By