Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπιστεί σε όλη την Ευρώπη

«Γράφουν περί εφοπλιστή, δεν είναι δεδομένο αυτό. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με νύχτα»

varvitsiotis fosphotos

Για χρονικό διάστημα έξι μηνών παρακολουθούσαν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ηρωίνης που εξαρθρώθηκε χθες από το Λιμενικό Σώμα και την Αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο real fm ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Μιλάμε για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει συλληφθεί σε όλη την Ευρώπη, σε ότι αφορά την ηρωίνη. 1133 κιλά δεν έχει συλλάβει κανένας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Τα 500 ήταν στη βίλα στη Φιλοθέη και τα υπόλοιπα 633 ήταν στην αποθήκη στο Κορωπί», σχολίασε  ο κ. Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε δε ότι επί : «Έξι μήνες τους παρακολουθούσαμε. Η πληροφορία ήρθε στο λιμενικό, προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία, ήρθαμε σε συνεργασία με την DEA και μέσα στους έξι μήνες, πολλές φορές προσπαθήσαμε να ακουμπήσουμε, ανεπιτυχώς. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις μια τόσο μεγάλη υπόθεση».

Σημείωσε επίσης : «Η Φιλοθέη δεν βρέχεται αλλά εφόσον είχαμε ορισμένα στοιχεία, οφείλουμε να εξαντλήσουμε την επιχειρησιακή μας δυνατότητα. Πάντα έχεις φόβο διαρροών και γι αυτό επιλέγεται σε τόσο μεγάλες υποθέσεις να μην εμπλακούν πολλές υπηρεσίες, όπως και είναι κλειστό το κύκλωμα των ανθρώπων που την γνωρίζουν».

«Υπάρχει συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τη στιγμή της σύλληψης, ήταν μαζί μας και βοήθησαν. Η πληροφορία σε τέτοια θέματα είναι καλό να μην διαχέεται», επισήμανε, ενώ μπαίνοντας σε λεπτομερείς της υπόθεσης, σημείωσε ότι «γράφουν περί εφοπλιστή, δεν είναι δεδομένο αυτό. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με νύχτα. Αυτό που σοκάρει είναι ότι βρέθηκε μια τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, σε μια από τις ακριβότερες γειτονιές της Αθήνας ενώ ο γιός του που συνελήφθη από τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, φαίνεται ότι δεν ήταν αμέτοχος», σημείωσε ακόμα και τόνισε ότι στην Αθήνα «υπήρχε διακίνηση με πολυτελή αυτοκίνητα, με ακριβά τζιπ τα οποία ήταν γεμάτα ηρωίνη».

«Ο στόχος» σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,  «ήταν να εξαχθεί αυτή η ποσότητα μέσα στην μαρμαρόσκονη, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ένα μεγάλο μέρος πήγαινε προς εξαγωγή. Στην Ελλάδα, υπάρχει ατζέντα για τους πελάτες αλλά ερευνάται».

By