Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντράγκι: Η ΕΚΤ αδυνατεί να λύσει το προβλήματα χρέους

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, άσκησε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να προχωρήσουν τα σχέδια για μια βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση.

dragi european central bankΣε χθεσινή ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ο Ντράγκι ανέφερε ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης παραμένουν, τονίζοντας παράλληλα τα όρια στην άσκηση πολιτικής της ΕΚΤ. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, η δημοσιονομική προσαρμογή και η αποκατάσταση των ισολογισμών των τραπεζών δεν είναι ευθύνη ή αποστολή της νομισματικής πολιτικής» δήλωσε.

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα μέτρα που πρέπει να λάβουν άλλοι θεσμικοί παράγοντες, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ επισήμανε ότι η επεκτατική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ δεν μεταφέρεται πλήρως στις συνθήκες χρηματοδότησης των εταιρειών και των νοικοκυριών σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης. Ο Ντράγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τη βαθύτερη ενοποίηση στον τραπεζικό, δημοσιονομικό και οικονομικό τομέα, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By