Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νέα άνοδος της κεντροδεξιάς του Σ. Μπερλουσκόνι

Συγκεντρώνει το 35,4% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 32,9% της κεντροαριστεράς 

BERLUSCONI

Υπεροχή της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι στην πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει δημοσκόπηση της εταιρείας Swg, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει το 35,4% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 32,9% που συγκεντρώνει η κεντροαριστερά.

Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 20%, ενώ η κεντρώα συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, «πείθει» ποσοστό 6,3% του στατιστικού δείγματος.

Οι σχολιαστές τονίζουν πως είναι όντως εντυπωσιακό ότι μέσα σε μια εβδομάδα, η κεντροδεξιά συμμαχία κατάφερε να ανατρέψει το όλο σκηνικό, ξανακερδίζοντας την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των ιταλών.

Η κεντροαριστερά είχε ευνοηθεί, ουσιαστικά, από τον κίνδυνο κυβερνητικής κρίσης την οποία οι περισσότεροι ψηφοφόροι ταύτιζαν με την έντονη σύγκρουση, που είχε εκδηλωθεί στην μπερλουσκονική παράταξη.

Παρά τις συνεχιζόμενες έριδες στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, τα κόμματα που την απαρτίζουν (νέα Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα, Αδελφοί της Ιταλίας) βρίσκονται και πάλι στην κορυφή των πολιτικών προτιμήσεων των Ιταλών.

Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, και από την τελική έκβαση της δικαστικής υπόθεσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ως γνωστόν, χθες, ο ίδιος ζήτησε από την εισαγγελία του Μιλάνου, τη δυνατότητα να μπορέσει να εκτίσει την μονοετή φυλάκισή του με προσφορά κοινωνικά ωφέλιμης εργασίας και αναμένεται η απάντηση των δικαστικών της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα, όμως, με τον ιταλικό Τύπο, «ο πρώην Καβαλιέρε είναι oργισμένος και, συγχρόνως, απογοητευμένος με τους υπουργούς του, διότι θεωρεί ότι τον έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By