Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να απαγορευθεί η έξοδος στο εξωτερικό για τον Γ.Παπανδρέου

Αντίθετος στο αίτημα  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Κοντονής

KONTONIS

Να απαγορευθεί από την Βουλή, στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να ταξιδεύσει στο εξωτερικό! Αυτή την πρόταση έκανε στη προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του Θ.Κοντονή, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο της επιτροπής, να ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής, για τις ανάγκες του προανακριτικού έργου, έτσι ώστε να μην του παρασχεθεί άδεια για να ταξιδέψει εκ νέου στο εξωτερικό. Η πρόταση συνολικά απορρίφθηκε από την προανακριτική επιτροπή. Με την πρόταση διαφώνησε ο Θ.Κοντονής σημειώνοντας ότι το αν θα παραβρεθεί ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον της προανακριτικής, είναι θέμα του ιδίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ζητούν την άδεια της Βουλής και το αίτημα τους εγκρίνεται, κάθε φορά,  από την Ολομέλεια του Σώματος. Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή.

By