Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα εντάλματα σύλληψης στα εξοπλιστικά

Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, βασιζόμενος στην απολογία του Αντώνη Κάντα

kantas600_271213

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας WEGMANN Όλαφ Έσλερ προχώρησε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος χειρίζεται μία από τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Και οι δύο είχαν κληθεί σε απολογία για την περασμένη Δευτέρα, αλλά κανένας δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο, με αποτέλεσμα η επιλογή των ενταλμάτων να καθίσταται μονόδρομος για τον δικαστικό λειτουργό, με βάση τον νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα μίλησε στη μαραθώνια απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε μίζες, μεταξύ άλλων, και για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων.

exoplistika700_270114

Ο ελληνοελβετός τραπεζίτης και ο συνάδελφός του Ζαν Κλόντ Όσβαλντ – και οι δυο πρώην στελέχη της DRESDEN BANK στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005 – θεωρούνται πρόσωπα- κλειδιά για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος καθώς φέρονται να βοήθησαν στο στήσιμο του μηχανισμού νομιμοποίησης των χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι έλληνες δικαστές, οι δύο τραπεζίτες μπαίνουν επιπλέον και στο στόχαστρο των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου , οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων από την HDW-FERROSTAAL.

ypobryxia610_2301145

By