Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα επένδυση της Google σε εταιρεία ρομποτικής

Η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα

google-logo-photo

Google προχώρησε σε νέα κίνηση στον χώρο της ρομποτικής, επενδύοντας στην εταιρεία Savioke, η οποία εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ.

Χρηματοδότηση (seed financing) ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων έχει συγκεντρώσει η Savioke από τη Morado Venture Partners, την ΑΜΕ Cloud Ventures, τη Google Ventures και μεμονωμένους επενδυτές, όπως ανακοίνωσε η ίδια χτες. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του «παρθενικού» της ρομπότ, το οποίο θα επικεντρώνεται στη βιομηχανία παροχής υπηρεσιών.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2013. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Κάζινς, ήταν προηγουμένως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Willow Garage, όπου επέβλεψε τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος για ρομπότ ROS, του ρομπότ PR2 και του open source TurtleBot.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα της Savioke περιλαμβάνει μία ποικιλία ειδικών στους τομείς της ρομποτικής, των επιχειρήσεων και του design. Το ρομπότ της θα βασίζεται στις δυνατότητες του ROS,  το οποίο και θα επεκτείνει, ενώ οι δοκιμές του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Google προέβη σε σειρά αγορών εταιρειών στον χώρο της ρομποτικής μέσα στο προηγούμενο έτος. Η συγκεκριμένη επένδυση φαίνεται σχετική μικρή, ωστόσο θεωρείται ότι θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση στον συγκεκριμένο τομέα.

By