Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα επεισόδια στην Ιερισσό – Δύο συλλήψεις

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη δύο κατοίκων της Ιερισσού για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου στις Σκουριές.

ierissos2Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, κατά την επιχείρηση προσαγωγής από την αστυνομία δύο ατόμων, ως υπόπτων για εμπλοκή στη βομβιστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να εισέλθει στα σπίτια των υπόπτων, σπάζοντας τις πόρτες. Μερικοί εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού και έβαλαν φωτιά καίγοντας έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στον Πολύγυρο για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ στην περιοχή εξακολουθεί να επικρατεί ένταση.

[content_left title=»»][/content_left]

*Το βίντεο είναι του Nikos Dabratzidis από το faceb00k.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, «για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ».

«Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

By