Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα

«Στη σύσκεψη θα μετάσχουν και οι υπουργοί που έχουν ανοιχτά μέτωπα»

samaras-venizelos

Συνεχίζεται ο πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο Παρίσι. Σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με την παρουσία και όλων των υπουργών που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι, προκειμένου να κλείσουν όλες οι τελευταίες εκκρεμότητες και τα ανοιχτά μέτωπα.

Το παρών στη σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δώσουν εκτός του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόταση της Γαλλίας για θέση επιτρόπου στην Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Όλι Ρεν ως Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθεί, κατά πληροφορίες, τόσο το σχέδιο ανάπτυξης που προορίζεται να αντικαστήσει το μνημόνιο όσο και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012.

By