Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συζήτηση περί παρακολουθήσεων πολιτικών από την ΕΥΠ.

wiretap ypoklopes parakolouthiseis

Οι υπόνοιες για παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών από την ΕΥΠ συνεχίζουν να προκαλούν αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να προκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και την Κουμουνδούρου να επιμένει σε έλεγχο της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο.

«Δεν μπορεί να αφήνουμε, να διοχετεύουμε δήθεν πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με τον λαγό και την τίγρη -λέμε και καμία βλακεία να περάσει η ώρα. Αν το λες, το λες σοβαρά, κάνεις την καταγγελία και προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες», δήλωσε ο κ.Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όσο για τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη περί «κοριών» σε πολιτικούς, απάντησε σκωπτικά: «Αφού μιλάει παντού, γιατί δεν πάει και στον εισαγγελέα;»

«Να απαντήσει η κυβέρνηση χωρίς μισόλογα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

«Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Κουμουνδούρου θέτει το ερώτημα: «Πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων;» καλώντας την κυβέρνηση να δώσει «ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα, ειδάλλως όπως υποστηρίζει θα είναι «πολλαπλά έκθετη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. »

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By