Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέα κόντρα στη Βουλή για το μέλλον της κυβέρνησης

Λαφαζάνης, Βούλτεψη και Χρυσοχοΐδης κονταροχτυπήθηκαν για το κομματικό αδιέξοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ξανά εκλογές.

lafazanis-anel

της Όλγας Παναγιωτίδου

Με κοινή γραμμή άμυνας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει εκλογές, εμφανίστηκαν στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά και τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ απέφυγαν την οποιαδήποτε αναφορά ενόψει των αποφάσεων της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.

«Το αδιέξοδο σας είναι πλήρες και δεν λύνεται εάν ο παλιός αντιτιθέμενος δικομματισμός γίνει κυβερνητικός δικομματισμός τώρα», ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά κατάρρευσης και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες, τις οποίες θα επιβάλλει με ένα μεγάλο ενωτικό κίνημα ο ελληνικός λαός.

Στον Π. Λαφαζάνη απάντησαν η Σ. Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και ο Μ. Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ. «Για να ζητηθούν εκλογές πρέπει να υπάρχει ένα πραγματικό εναλλακτικό σχέδιο που θα πρέπει να παρουσιαστεί στο λαό και αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει», ανέφερε η Σ. Βούλτεψη και σχολίασε ειρωνικά πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά εκλογές την στιγμή που δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τον κόσμο και να κάνει μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Η χώρα δεν καταρρέει γιατί υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις που δίνουν αποφασιστικό παρών», τόνισε από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και δεν υπάρχουν διλήμματα. «Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικότητα για να βγει η χώρα από την κρίση», επεσήμανε και απαντώντας στις αναφορές του Π. Λαφαζάνη περί συνεταίρων στην κυβέρνηση, σημείωσε πως δεν υπάρχουν συνεταίροι, αλλά εταίροι. «Εσείς παραμείνετε Σύνταγμα με τις μεγάλες συγκεντρώσεις και μεγάλες πορείες προς την ΕΡΤ, ο λαός δεν σας ακολουθεί γιατί δεν έχετε να προτείνετε καμία λύση», ανέφερε.

«Η κρίση προέκυψε γιατί μπροστά μας έχουμε ένα κοινωνικό νεκροταφείο που δημιούργησε η μνημονιακή πολιτική», ισχυρίστηκε ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτιμώντας ότι δεν θα αποφευχθούν οι εκλογές στο επόμενο τρίμηνο. «Φιλόδοξη» χαρακτήρισε την αναφορά του πρωθυπουργού για εξάντληση της 4ετίας , Α. Αρτ. Ματθαιόπουλος από την Χρυσή Αυγή, ενώ ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ ανέφερε πως αυτό που λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πως θα συνεχίσουν την ίδια αντεργατική πολιτική.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By