Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα μηνύματα «φωτιά» στο κινητό του Μιχαλολιάκου

Δίκη «τύπου 17Ν» πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχές του 2015 για τη δράση της εγκληματικής κατά το κατηγορητήριο οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

mixaloliakos-xrusi-augi-apologiaΑνεξάρτητα από τον τόπο διεξαγωγής της – στη νέα αίθουσα που ετοιμάζεται στο Εφετείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ίδιου κτιρίου ή στις φυλακές Κορυδαλλού – η απόφαση των αρμοδίων είναι να συνεκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με δράστη τον Γιώργο Ρουπακιά και με 15 συνεργούς, αλλά και εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης με τους καθοδηγητές και διευθύνοντες.

Σήμερα, οι κατηγορούμενοι είναι 78, από τους οποίους οι 29 έγκλειστοι στον Κορυδαλλό, εννέα εξ’ αυτών βουλευτές.

Αυτή τη φορά, αποκαλύπτονται μηνύματα που έλαβε στο κινητό τηλέφωνο ο φερόμενος ως αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος – βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης φαίνεται μάλιστα ότι απέφευγε να στέλνει μηνύματα, ενώ επικοινωνούσε με ελάχιστα πρόσωπα, ένα από τα οποία ήταν ο επίσης προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με το Βήμα, υπάρχουν δύο SMS για τα οποία θα κληθεί να δώσει σαφείς εξηγήσεις και στη δικαστική αίθουσα. Και τα δύο αποστέλλονται, ύστερα από ισάριθμα γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, το ένα αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι και το άλλο μετά την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Αποστολέας και των δύο SMS είναι ο στενός του φίλος Θανάσης Καρακώστας. Ο Ν. Μιχαλολιάκος πάντως δεν απαντάει σε κανένα από αυτά.

1

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, 39 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, δέχεται ένα μήνυμα όπου γράφεται επί λέξει: «…Γουστάρω, γουστάρω, γουστάρω ΧΑ ελληνικό Σεπτέμβριο!!! Πάντα φιλάκια. Ο Θανασάρας σου». Στην καταγραφή του μηνύματος υιοθετείται η διεθνής ώρα (9.39.32 μ.μ.), αλλά οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επιμένουν ότι δεν είναι η σωστή (τρεις ώρες νωρίτερα) και το μήνυμα είχε σταλεί περίπου μία ώρα, αφότου ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας (στις 11.57 στις 17.9.2013 και αφού υπέδειξε ως δολοφόνο του τον Γ. Ρουπακιά).

Πάντως και οι συνήγοροι του Ν. Μιχαλολιάκου έχουν αποδεχτεί τη διαφορά της ώρας, απλώς αμφισβητούν το λόγο για τον οποίο εστάλη το μήνυμα.

By