Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Νέα μητέρα μόνη ψάχνει Paramana

Αν είσαι μαμά πιθανότατα να έχεις ήδη συναντηθεί μέσω Ίντερνετ με την Νατάσα Κατσούλια και να μην το γνωρίζεις. Η Νατάσα, πρώην κάτοικος Βουλιαγμένης και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αποφάσισε πριν 5 χρόνια να μας αφήσει για να πάει να ζήσει στην επαρχία και συγκεκριμένα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου.

paramana

Εκεί, μακριά από γονείς και φίλους που ενδεχομένως να μπορούσαν να την βοηθήσουν με τα μικρά παιδιά της, η Νατάσσα και ο σύζυγός της, Αντρέας Λινός, άρχισαν να ψάχνουν babysitter. Δεν άργησαν όμως να διαπιστώσουν ότι η τέλεια babysitter δεν είναι κάτι που βρίσκεται εύκολα. Οι αγγελίες στην εφημερίδα ήταν απρόσωπες και ελλιπείς, ενώ μέσω κοινών γνωστών δεν μπορούσαν να βρουν κάποια να τους ταιριάζει και να πληροί τα κριτήρια τους.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το πέμπτο τους «παιδί», η ιδέα για μια διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης νταντάς. Το Paramana.eu παρόλο που λειτουργεί μόνο επτά μήνες, έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλές οικογένειες να βρουν τον κατάλληλο για αυτές άνθρωπο, αλλά έχει λειτουργήσει και ανάποδα: πολλές babysitters έχουν βρει θέση εργασίας.

paramana2Με ένα κλικ στο site, διαπιστώνεις ότι αν έχεις ανάγκη μια νταντά εδώ θα την βρεις σίγουρα. Οι υποψήφιες babysitters έχουν αναρτημένα τα προφίλ τους, με βιογραφικά και συστάσεις από πρώην εργοδότες, ενώ στην πλατφόρμα αναζήτησης μπορείς να βάλεις τις δικές σου προτιμήσεις: περιοχή, αμοιβή, γλώσσες, εθνικότητα και ηλικία, το κάθε πότε την χρειάζεσαι, ακόμα κι αν θέλεις να έχει πτυχίο ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

Αντίστοιχα, αν ενδιαφέρεσαι να φροντίζεις παιδάκια ή αν είναι η κύρια ασχολία σου εδώ και χρόνια, στο Paramana μπορείς να αναδείξεις τη δουλειά σου και να αντιμετωπιστείς ως επαγγελματίας. Σε όλα αυτά βοηθάει το γεγονός ότι οι υποψήφιες babysitters ενδέχεται να έχουν αξιολογήσεις και κριτικές από τους γονείς, γεγονός που κάνει πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό το σύστημα της Paramana.

Και το καλύτερο; Δεν είναι ανάγκη να σπαταλάς τις ώρες σου κάνοντας ραντεβού με δεκάδες γυναίκες που τελικά δεν σου γεμίζουν το μάτι. Μπορείς να βρεις εκείνες που σου ταιριάζουν, να επικοινωνήσεις μαζί τους μέσω του Paramana και να συναντήσεις μόνο εκείνες που ικανοποιούν πραγματικά τα κριτήριά σου. Δεν μπορεί. Ανάμεσα σε σχεδόν 500 babysitters σε όλη την Ελλάδα, σίγουρα κάπου εκεί κρύβεται και η δική σου Μέρι Πόπινς.

By