Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα παρέμβαση Σόιμπλε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σταθερός στη γραμμή πλεύσης του Βερολίνου ο Γερμανός αξιωματούχος

wolfgang-schauble

Την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Παντελή Βαλασόπουλου  σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δε δέχθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η τρόικα και η Γερμανία επιδιώκουν νέο δανεισμό της Ελλάδας και άρα νέο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός θέματος της συνέντευξης, τελικά όμως δέχθηκε να το κάνει λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup. Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Επίσης, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» ήταν η απάντηση του Γερμανού υπουργού.

By