Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο για τα μεταλλεία χρυσού (φωτό + video)

 Πάνω από 2.000 άτομα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

ThePaper.gr
ThePaper.gr

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια, ενάντια στην στα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής, την οποία διοργανώνει Επιτροπή Αλληλεγγύης Αττικής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η συμμετοχή είναι μεγάλη, με τον αριθμό των διαμαρτυρόμενων να ξεπερνά τους 2.000.

Νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας,  στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ενάντια στην αδειοδότηση μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη.

Σημειώνεται ότι σε γνωμάτευση του, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο δημοσίευσε, πρώτο, το thepaper.gr κρίνει ότι η επένδυση δεν είναι αναπτυξιακά αειφόρα καθώς αλλοιώνει τον χαρακτήρα της περιοχής. To πόρισμα του ΑΠΘ το οποίο εκπονήθηκε μετά από επιστολή των κατοίκων της Ιερισσού προς το Πανεπιστήμιο. Οι κάτοικοι ζητούσαν πόρισμα επί των μελετών  περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είχε υποβάλει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Οι μελέτες αυτές αφορούσαν στην επέκταση της μεταλλευτικής της δραστηριότητας στη Β. Χαλκιδική και ενεκρίθησαν από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By