Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα συνάντηση υπουργείου Εργασίας – τρόικας αύριο

ergasias asfalisi

 Θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών

troika

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης Παναγιώτη Κόκκορη και των διοικητών των τεσσάρων μεγαλυτέρων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ).

Θέμα της σημερινής σύσκεψης ήταν τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων ένα χρόνο μετά την υιοθέτησή τους. Ο κ. Κόκκορης ανέφερε ότι το όλο υπάρχον πλαίσιο των ρυθμίσεων προβληματίζει το υπουργείο εργασίας και ότι πρέπει να κοιτάμε τους ανθρώπους και όχι μόνο τους αριθμούς.

Εξάλλου ο ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι όσοι πήραν μέρος στη συνάντηση ανταλλάξανε απόψεις για το πώς θα προχωρήσουν στο εξής οι ρυθμίσεις. Ωστόσο, δεν μπήκαν οι εμπλεκόμενοι σε λεπτομέρειες για τη βελτίωση του υπάρχοντος μοντέλου ρυθμίσεων (πχ. περισσότερες δόσεις, ελαφρύτερες ποινές κλπ).

By