Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα συνεδρίαση των διοικητικών του ΕΚΠΑ

 Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου  η κινητοποίηση έχει λήξει

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδριάζει σήμερα εκ νέου, προκειμένου να παρθεί κάποια απόφαση για την περαιτέρω στάση της.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, η κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο έχει λήξει, ωστόσο σε ανακοίνωσή της η απεργιακή επιτροπή έκανε λόγο για παραχάραξη της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, που ψήφισε υπέρ της απεργίας μέχρι και σήμερα Παρασκευή. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε συνέχεια της προσφιλούς τακτικής της, η παράταξη ΑΣΚΠΑ, εμφανιζόμενη αυτή τη φορά ως Δ.Σ. του Συλλόγου, διαχωρίζει τη θέση της από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, συντασσόμενη ανοιχτά με την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων. Αυτή τη φορά μάλιστα επιχειρεί να παραχαράξει παντελώς την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είχε δύο σκέλη και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία:

  •  Πρόταση μομφής κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 178 εργαζόμενοι, κατά 15 και λευκό 15.
  • Συνέχιση της απεργίας. Την πρόταση της ΑΣΚΠΑ για λήξη της απεργίας υπερψήφισαν 6 εργαζόμενοι, ενώ 8 ψήφισαν λευκό»
(Visited 1 times, 1 visits today)
By