Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόλη φάντασμα το Γουέστ του Τέξας – Έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων

2700 κάτοικοι, οδηγούνται εκτός της πληγείσας περιοχής.

waco1

Οι αρχές εκκενώνουν την μικρή πόλη Γουέστ, στο Ουάκο του Τέξας, λίγη ώρα μετά την μεγάλη έκρηξη, στο εργοστάσιο λιπασμάτων West Fertilizer Plant. Περίπου 2700 κάτοικοι, οδηγούνται εκτός της πληγείσας περιοχής καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εκραγεί και η δεύτερη δεξαμενή του εργοστασίου.

Σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας σημειώθηκε έκρηξη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.

Οι πολίτες που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη περιγράφουν, στο Euronews, τα όσα έζησαν: «Βγήκα έξω, κοίταξα τι γινόταν, είδα το σύννεφο καπνού και είπα σε όλους πρέπει να φύγουμε. ‘Οταν φτάσαμε στο σημείο που ήταν το γηροκομείο αντικρίσαμε την καταστροφή».

«Ήταν φρικτό, πολλοί άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, και πολλοί χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες. Προσπάθησα να βοηθήσω κάποιους ηλικιωμένους να βγουν έξω από το γηροκομείο». «Τηλεφώνησα στην μητέρα μου, που διαμένει στο γηροκομείο West Rest Home…ακόμα δεν έχω καταφέρει να μάθω νέα της».

Oι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πόλη, που εκτός των άλλων έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων, εξαιτίας 20 τόνων τοξικής, άνυδρης αμμωνίας που υπήρχαν στο εργοστάσιο για την παρασκευή λιπασμάτων.

Την ίδια ώρα, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

 

By