Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα Υόρκη: Σε απομόνωση 5χρονο αγόρι λόγω Εμπολα

Το αγόρι έφθασε στις ΗΠΑ από τη Γουινέα

Spain EbolaΕνα αγόρι 5 ετών βρίσκεται σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Bellevue της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ύποπτων για τον ιό Εμπολα συμπτωμάτων, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το αγόρι, που έφθασε το Σάββατο στις ΗΠΑ από τη Γουινέα, εμφάνισε πυρετό 39 βαθμών Κελσίου, μετέδωσε το δίκτυο ABC. Δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό Εμπολα και δεν βρίσκεται σε καραντίνα, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας της πόλης της Νέας Υόρκης.

Η εφημερίδα New York Post ανέφερε ότι το παιδί έκανε εμετό και μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Μπρονξ από ειδικευμένο προσωπικό.

Στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας της πόλης δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν αυτήν την πληροφορία.

Οι κυβερνήτες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης δήλωσαν χθες ότι επιμένουν στο σχέδιο της εφαρμογής καραντίνας για τα μέλη ιατρικών και νοσηλευτικών ομάδων που επιστρέφουν από χώρες που πλήττονται από την επιδημία του ιού Εμπολα, παρά τις πιέσεις του Λευκού Οίκου, ωστόσο διευκρίνισαν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να παραμένουν υπό απομόνωση στα σπίτια τους.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με Εμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος ήταν ένας λιβεριανός επισκέπτης στο Τέξας, ο οποίος πέθανε. Ο ιός μεταδόθηκε σε δύο νοσηλεύτριες που τον φρόντισαν, οι οποίες θεραπεύθηκαν. Ο τέταρτος είναι ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ που διαγνώσθηκε με Εμπολα μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Νοσηλεύεται σε απομόνωση και η κατάστασή του, αν και ελαφρά βελτιωμένη, παραμένει σοβαρή.

By