Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα φονική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Υποστηρικτές της Χαμάς περιέφεραν τρία πτώματα στους δρόμους της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς

Copyright: Reuters | Baz Ratner
Copyright: Reuters | Baz Ratner

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε κατοικία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να συλλάβουν ένα καταζητούμενο ισλαμιστή της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Υποστηρικτές της Χαμάς περιέφεραν τρία πτώματα στους δρόμους της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συμμετέχει στις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και αντιτίθεται στις διαπραγματεύσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του επέδραμαν σε μια κατοικία σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τζενίν, όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μαχητικό μέλος της Χαμάς, τον Χάμζα Αμπού Αλχίτζα, αφού ο τελευταίος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από τις σφαίρες του, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. Οι τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές που πετούσαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά την επιδρομή τους για να συλλάβουν τον 24χρονο Αμπού Αλχίτζα, ύποπτο για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, δήλωσε ο στρατός.

By