Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Καμμένου για το σπίτι στην Ικαρία

«Ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;» διερωτήθη ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην επιδότηση που φέρεται να έλαβε η πεθερά του κ. Καμμένου

Panos Kammenos

Συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έδωσε ο υπουργός Υγείας “Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για το θέμα της επιδότησης της οικίας της πεθεράς του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία.

«Ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;» διερωτήθη ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην επιδότηση που φέρεται να έλαβε η πεθερά του κ. Καμμένου προκειμένου να ανοίξει ξενώνα. Όσον αφορά την προειδοποίηση του κ. Καμμένου ότι θα απαντήσει με μηνύσεις, απάντησε: «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, θα τον συμβούλευα να μην το κάνει. Εγώ προσωπικά, αν το θέμα έρθει στη Βουλή, θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου. Όμως θα συμβούλευα τον κ. Καμμένο να μην συνεχίσει διότι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία...».

Ο κ. Καμμένος χθες ανέφερε ότι το ακίνητο στην Ικαρία αποτελεί τουριστική μονάδα 10 δωματίων, ιδιοκτησίας της πεθεράς του. «Αυτή η επιχείρηση έχει κλείσει προ πενταετίας, όταν σύμφωνα με τον νόμο έληγε η υποχρεωτική διάρκεια λειτουργίας της» είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος.

Iσοδύναμο μέτρο 

Η ρύθμιση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσε να καταργηθεί με την προϋπόθεση να συμφωνηθεί ισοδύναμο μέτρο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας (ΣΚΑΪ).

Όπως είπε, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναζητηθούν ισοδύναμα, ώστε να εξαιρεθούν από τη χρέωση συγκεκριμένες ομάδες ανέργων. «Το μέτρο των 25 ευρώ είναι εξυγιαντικό μέτρο, το θεωρώ ορθό, το υπερασπίζομαι, αλλά σέβομαι τις διαφορές με τον ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσω μαζί τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μία από τις προτάσεις οι οποίες εξετάζονται ως εναλλακτικό μέτρο είναι η επιβολή τέλους σε όλα τα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Η τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν έχει αντίρρηση για την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα παραπεμπτικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By