Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέες διαστάσεις δίνουν στο θάνατο του 19χρονου αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο)

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι ρίχνουν μαρτυρίες αυτοπτών σήμερα, ημέρα της κηδείας του.

troleyΟι μαρτυρίες αυτές αναφέρουν ότι σε αντίθεση με τις πληροφορίες που είχαν δώσει αρχικά η αστυνομία και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, ο νεαρός δεν άνοιξε μόνος του την πόρτα και δεν πήδηξε οικειοθελώς έξω από το τρόλεϊ για να αποφύγει τον έλεγχο, αλλά η πόρτα άνοιξε με παρέμβαση άλλου προσώπου εν κινήσει -αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν το μπουτόν πάτησε ο οδηγός- την ώρα που βρισκόταν (όπως επιβεβαιώνουν και άλλες μαρτυρίες) σε εξέλιξη συμπλοκή του ελεγκτή με το 19χρονο, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει έξω από το τρόλεϊ, να βρεθεί με την πλάτη στο κράσπεδο και να σπάσει τον αυχένα του. 

«Δεν άνοιξε το παιδί μόνο του την πόρτα, επέμενε κι έλεγε δεν κατεβαίνω», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον Ant1 αυτόπτης μάρτυς, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι επιβάτες παρενέβησαν και προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν εκείνοι για το νεαρό, πράγμα που δεν δέχθηκαν ο οδηγός και ο ελεγκτής, καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Λέγαμε στον ελεγκτή να πληρώσουμε εμείς το εισιτήριο και δεν το δεχόταν έλεγε “όχι όλο αυτά κάνετε και δεν το δέχομαι” και ωρυόταν», είπε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυς στην πρωινή εκπομπή του Ant1, επαναλαμβάνοντας την καταγγελία που είχε κάνει χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 


Στην πρωινή εκπομπή του Ant1 παρενέβη και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ Κ.Νικολακόπουλος, ο οποίος παρέπεμψε στη δικαιοσύνη και ζήτησε «να μη δημιουργούμε εντυπώσεις» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της μάρτυρος. «Μα τι εντυπώσεις λέτε, έχω εγώ κανένα λόγο να καλύψω κανέναν;», απάντησε η μάρτυς, η οποία κατήγγειλε τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά οδηγών και ελεγκτών ακόμη και απέναντι σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Ο κ.Νικολακόπουλος παραδέχθηκε πάντως ότι: «Ο τρόπος που γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων είναι στρεβλός». Με αφορμή το θάνατο του 19χρονου έχει έλθει στην επικαιρότητα ο τρόπος διεξαγωγής των ελέγχων, καθώς λεωφορεία και τρόλεϊ διαθέτουν μόνο 15 εν ενεργεία εκπαιδευμένους ειδικά για το σκοπό αυτό ελεγκτές και οι έλεγχοι κατά κανόνα διενεργούνται από άλλους υπαλλήλους των συγκοινωνιών οι οποίοι εργάζονται ως «εθελοντές» υπερωριακά με bonus το 50% των προστίμων. 

Το τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος στο Περιστέρι, έλεγξαν το πρωί κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες, ενώ ΕΔΕ διεξάγεται από τη διοίκηση της ΟΣΥ.

Στην περιοχή του Περιστερίου έχει αυξηθεί η αστυνόμευση για το φόβο επεισοδίων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν 13 άτομα για αναγραφή συνθημάτων για το θάνατο του 19χρονου.

Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By