Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέες διευκρινίσεις για κινητικότητα και μετατάξεις- Όλη η εγκύκλιος

Νέα εγκύκλιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έστειλε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

fosphotos.com
fosphotos.com

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις προηγούμενες αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες ρυθμίζουν τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των προς μετάταξη υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξης τους, τον τρόπο μοριοδότησης και τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.

Ειδικότερα διευκρινίζεται η ακριβής υπηρεσιακή διαδικασία που ακολουθείται για την υπαγωγη σε καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης .
2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.
3. Απόφαση υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν.
4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.
5. Επιλογή υπαλλήλων κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.
6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης- μεταφοράς του υπαλλήλου.
Το υπουργείο τονίζει ότι η όλη διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων.

Περιλαμβάνονται επίσης υποδείγματα Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων κατάργησης ή σύστασης φορέων, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι του κ.Μητσοτάκη για να προχωρήσει η μείωση του δημόσιου τομέα.

Περιλαμβάνει πίνακες με υποδείγματα μοριοδότησης και διευκρίνιζει για παράδειγμα μεταξύ άλλων ότι:

Ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση ορίζεται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας με την οποία ο υπάλληλος διορίστηκε ή προσλήφθηκε με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή σε φορείς του άρθρου 1 παρ.1 του ν.3812/2009 και όχι των διαδικασιών με τις οποίες ο υπάλληλος μετέτρεψε τη σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Στην περίπτωση που εκκρεμεί η έκδοση ή ανανέωση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), ο υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα και εξαιρείται αναδρομικά μετά την προσκόμιση του σχετικού δικαιολογητικού.

Για την υπηρεσιακή αξιολόγηση λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της τελικής βαθμολογίας των εκθέσεων αξιολόγησης της τελευταίας οκταετίας.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλα τα υπουργεία, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (οι οποίες θα την κοινοποιήσουν στους ΟΤΑ) και σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By