Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέες εντάσεις από υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Αναφορές για σχέσεις περιφερειακού συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εθνικιστική μειονοτική ομάδα

syriza-noikokiriaB

Ήταν να μην αρχίσουν οι εξελίξεις με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς μετά από την απόσυρση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ένας ακόμα υποψήφιος που κατεβάζει η Κουμουνδούρου, ο Αχμέτ Κουρτ, αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», ο Κουρτ έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Ο Κουρτ μάλιστα έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο μειονοτικό σχήμα, όπως αναφέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ του Έθνους για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τη μειονότητα.

Αντιγράφουμε από το Έθνος «μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης Ξανθής” ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ που με δήλωσή του εξέφρασε “θαυμασμό για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές”, προσθέτοντας ότι “είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας”».

Πηγή: iefimerida.gr

 

By