Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέες θέσεις εργασίας από δώδεκα ενεργειακές επενδύσεις

  Τα έργα εντάσσονται στο fast track έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη

xatzidakis600_170114

Δώδεκα ενεργειακές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ εντάσσονται στη διαδικασία του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track) με απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Τα έργα εντάσσονται στο fast track έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. Όπως ανέφερε, με την υλοποίηση των έργων -που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα -θα δημιουργηθούν 17.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τα δώδεκα έργα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως Ευρωπαϊκά Ενεργειακά Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος- Projects of Common Interest (PCI’s) και αφορούν κυρίως ενεργειακές διασυνδέσεις με την περιοχή της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος- Ισραήλ).

Εν τω μεταξύ στη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος για το εμπορικό κέντρο «The Mall». Σημειώνεται ότι  σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει κριθεί παράνομη η άδεια του εμπορικού κέντρου που εκδόθηκε  το 2003 καθώς δεν είχε προηγηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

By